Produkter   » Vedmaskiner » Vedkapar » Produkt

Vedkap Rättvikskapen

Vedkap Rättvikskapen

Vedkap Rättvikskapen är en vedkap av balanstyp med rullbord. Det som främst skiljer Rättvikskapen från andra balanskapar är manövreringen av klingan och säkerheten. Normalt lyfter man klingan vid kapning, vilket snedbelastar ryggen. I rättvikskapen drar du i handtaget mot dig och arbetar med rak rygg. Klingan är hela tiden dold och skyddad. När du sågar i vagg- och balanskapar av äldre modell rör du dig mot klingan under sågmomentet. När du sågar med Rättvikskapen arbetar du från klingan, vilket ytterligare höjer säkerheten. Genom att flytta spaken till maskinens andra sida passar den även för vänsterhänta personer.

För inställning av vedlängden finns ett kättingsanhåll (med fasta anhåll vill veden “hänga sig”). När du sågat färdigt och vill ställa undan Rättvikskapen, hakar du av bordet, fäller ihop det och fäster det mot såghuset (se bild). På så vis tar Rättvikskapen minimalt med plats och hjulen gör att den enkelt kan köras undan.

Levereras med motorskydd, elektronisk klingbroms, brytare och europakontakt.

Tekniska data: Vedkap Rättvikskapen
Motor: 4 kW (5,5 hk)
El-anslutning: 380 V, 3-fas, 16 A.
Fasvändare: Standard
Klinga Ø: 700 mm
Längd rullbord: 2 meter
Längd inkl. såghus: 2,3 meter
Vikt: 155 kg
Galvaniserade kullagrade rullar.

För mer information - Ring 0913-10038
Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal:
PW8060 Vedkap Rättvikskapen (frakt fritt) I lager 13 990,00/st
Kampanjvara 13 495,00/st

Tillbaka

Moms: inkl. exkl.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.