Produkter   » Trämaskiner » Träsvarvar » Produkt

Träsvarv Ejca TSK30

Träsvarv Ejca TSK30

Träsvarv Ejca TSK30 är en modern maskin där teknik och kunnande har förenats till marknadens förnämligaste maskin i sin klass.

Träsvarv med steglös elektronisk varvtalsreglering.

Svarven är uppbyggd kring ett svetsat stålstativ. Prisma, bakdocka, spindelhus och försättarfot är tillverkade av gjutjärn.

Svarvspindeln är genomborrad och lagrad i koniska precisions rullager vilket ger oöverträffad extremt stadig och praktiskt taget outslitlig lagerkonstruktion.

Svarvspindeln är i båda ändar försedd med kona MK3 och i främre delen är den försedd med utvändig gänga för chuck, planskiva etc. Spindelvarvtalet regleras steglöst med en ratt på manöverpanelen. Optimalt varvtal för varje arbetsmoment kan lätt väljas under drift.

Fram och backomkopplare ingår som standard på varje maskin. Fram och back omkopplaren kan vid begäran kopplas bort och ersättas med en blindplugg.

Spindeldockans ovansida har rundats mjukt för att ge bra åtkomlighet av arbetsstycket.

Försättarfoten flyttas lätt och låses med en spak på fotens framsida.

Bakdockans spindel har genomgående hål diameter 10mm för ”långhålsborr”. Bakdockan är utformad för att ge maximal åtkomlighet med svarvjärnet framifrån.

Svarven finns i fyra olika modeller. TSK30 med extra kort prisma en s.k. ”skålsvarv” på denna modell kan man med fördel stå och arbeta framför skålen, vilket minskar belastningen på kroppen. TSL30 med normallång prisma samt specialmodellerna TSL30-L och TSL30XL med extra förlängt dubb avstånd.

Träsvarven levereras komplett:
Drivdubb, roterande motdubb, planskiva 150mm, svarvanhåll 300mm samt verktyg och instruktionsbok.

Tillbehör:
Svarvchuckar, svarvpatroner, skruvpatroner, svarvanhåll av olika längder och utformning, borrchuck m.m.

Tekniska data Träsvarv Ejca TSK30
Avstånd mellan drivdubb och rulldubb 270mm
Längd ca. 950mm
Bredd 400mm
Höjd 1200mm
Spindelgänga UNC1½”x 6mm
Dubbhöjd 300mm
Kona MK3
Spindelvarvtal steglöst 80 - 2300 r/min
Motoreffekt 1,5 kW
Vikt 180kg


Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal:
TSK30 Träsvarv Ejca TSK30 Ring för pris 0913-10038 0,00/st

Tillbaka

Moms: inkl. exkl.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.